Zinedine Zidane răspunde apelului de a salva Real Madrid din întuneric

A mai rămas mai puțin de o oră până la startul de la José Zorrilla, duminică seara, când luminile s-au stins din nou la Madrid. Au căutat o primă victorie de când l-au învins pe Levante cu 13 zile mai devreme, când aveau un sezon, dar nu au putut să vadă în mijlocul întunericului. Electricitatea fusese întreruptă. Era întuneric în dressing, întuneric în cutia regizorilor și întuneric pe teren. Din tribune, fanii au încercat să lumineze încălzirea cu telefoanele lor. Încet, reflectoarele au pâlpâit, în timp ce în sala arbitrilor s-a ridicat posibilitatea amânării.Ceea ce este o modalitate de a scăpa de realitate și de a amâna inevitabilul.

În final, inevitabilul nu va fi amânat și luni după-amiaza Solari a plecat și Zidane s-a întors, dar pe măsură ce acea perspectivă a luat contur, a fost ușor de imaginat managerul sau Florentino Pérez, președintele, alunecând tăcut în umbră, cu un clește în mână.

„În adversitate vezi cine este acolo și cine nu, cine se ascunde și cine își arată fața”, spusese antrenorul cu o zi înainte. Dar ascunderea este o dorință firească uneori, când nu există altceva pentru care să trăiești, iar în adversitate lucrurile s-au înrăutățit și mai mult.Trei înfrângeri acasă în șapte zile l-au eliminat pe Madrid în cupă, ligă și Liga Campionilor, încheind sezonul și începând totul: dezvăluiri, zvonuri, recriminări și o serie de jocuri pe care preferă să nu le joace, supraviețuire. singurul scop acum, fiecare om pentru sine. Până miercuri seara, pericolul nu mai era înfrângerea în sine, ci distrugerea care o urmează. Redare video 1:23 Zinedine Zidane: „Sunt foarte fericit că mă întorc” la Real Madrid – video

Sosirea lui Zidane, iar venirea lui acum, mai degrabă decât la sfârșitul sezonului, răspunde nevoii de a evita asta, de a căuta pacea, stabilitatea, optimismul pentru viitor; s-au făcut deja destule pagube.Mai întâi trebuiau să stopeze sângerarea. Returul exploziv al lui Moise Kean oferă lui Juve o armă secretă împotriva lui Atlético Citește mai mult

La sfârșitul înfrângerii lui Madrid împotriva lui Ajax, președintele, Florentino Pérez, a coborât în ​​vestiar. Fuseseră campioni europeni de 1012 zile, o epocă diferită de oricare alta din ultimii 50 de ani, dar erau plecați acum și în loc de recunoștință față de o echipă care câștigase patru din ultimele cinci Ligi ale Campionilor, au existat acuzații. Tensiunile profunde au reapărut, rancoarea s-a eliberat și a început o ceartă între Pérez și Sergio Ramos, care s-au apărat pe colegii săi și pe el însuși de acuzațiile de neprofesionalism și indulgență.Un răspuns ar putea fi „nu-și pierde capul”, dar răbdarea este o virtute pentru care puțini au timp și, după înfrângere, nu este atât de ușor să rămâi calm.

Mulți fani au cerut ce fani au cerut. tind să ceară: mai multe semnături, mai multe bătăi de cap, o mână de fier. Fury on board a tras concluzii similare, conștientă și că acesta este un deceniu care nu le aparține pe plan intern și convins că puterea jucătorului i-a stricat. Au simțit atracția unei epurări, revelații care justifică această nevoie, în timp ce oamenii se mișcau pentru a se proteja, chiar și cu prețul altora. În cele din urmă, totuși, au găsit o oarecare liniște, un succes în relațiile publice: l-au convins pe singurul om care putea să-i unească pe toți, admirat unanim, promițând că va corecta erorile trecutului.Va avea probleme de rezolvat; ținând toate cărțile, el poate avea și autoritatea de a face acest lucru, mai mult decât oricând. Andy Brassell Citește mai mult

Cu toate acestea, celor care au apărut la ieșire li se poate oferi acum o a doua șansă, în loc să fie aruncați. De mult ostracizat, Isco nu a participat la întâlnirea echipei înainte de meciul Ajax și nu a călătorit la Bernabéu cu autobuzul echipei. Acuzat public că este în formă de către managerul său, chiar și cu șase accidentări nu a fost inclus în lotul pentru Valladolid și s-au deschis proceduri disciplinare. Marcelo, care se certase cu Ramos la antrenament cu o zi înainte, căpitanul și vicecăpitanul confruntându-se, a primit doar două minute la final.Ramos, suspendat din cauza faptului că a fost suspendat împotriva lui Ajax, după ce a fost înștiințat în mod deliberat, a călătorit oricum – a doua zi după ce ambele cotidiene sportive din Madrid au condus pe același titlu, ecouri ale unei campanii concertate: „Ramos preia conducerea”. Luni dimineață, a postat un interviu cu el însuși, un fel de apărare publică într-un moment în care nisipurile se mișcă. The Fiver: înscrie-te și primește e-mailul nostru zilnic de fotbal.

Cu o zi înainte de meci chiar și Solari a vorbit într-o conferință de presă pentru care a sosit cu peste o oră întârziere, tensiunea crescând, suspiciuni că ar fi fost deja concediat. Avea să fie curând, toată lumea știa; mulți chiar bănuiau că va fi atât de curând, abia 48 de ore mai târziu, dar totuși a surprins când s-a întâmplat cu adevărat.

Adam5811

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *