Tulburarea noului val a fotbalului prezintă un simptom îngrijorător al furiei prinse

Reacția lui Keith ar fi putut părea puțin extremă în acel moment. La fel ca răspunsul ușor isteric al unor observatori la valul (au fost trei) de fani care invadează terenurile din fotbalul britanic în weekend, cu solicitări de deduceri și închideri de stadioane, temeri de moarte iminentă a jucătorilor și toate celelalte.

Da, este din nou aici. Bine ați venit la rușinea fotbalului, episodul 94. Înarmați arbitrii noștri. Interziceți bătăușii. Încușcă-le. Electrizați-le. Tăiați aceste mame jos. Pentru cei care au trăit prin anii 1980, reformele din anii 1990 păreau să fi ucis definitiv acel deceniu. Și totuși, la 30 de ani, oamenii sunt încă revoltă, fotbalul este un loc furios, fracturat, iar acest oraș devine, din nou, ca un oraș fantomă.

Birmingham a văzut cel mai alarmant incident al tulburării noului val. .Atacul asupra lui Jack Grealish în timpul meciului de acasă al Birmingham City împotriva lui Aston Villa a fost un moment mizerabil din multe puncte de vedere. Grealish a fost lovit din spate de un bărbat care a fugit de pe linia de bandă. În timp ce bărbatul a părăsit secțiuni ale publicului de acasă a aplaudat.

Aceasta a urmat arestării, vineri seara, a unui bărbat la Easter Road pentru că a sărit din tribune și s-a confruntat cu un jucător de la Rangers – căpitanul, James Tavernier. A precedat arestarea unui invadator de terenuri de pe Emirates Stadium duminică seara. În acel moment, se vorbește despre decădere și neliniște, despre creșterea valelor sălbatice, dificultatea mai presus de toate de a păstra orice fel de perspectivă. Facebook Twitter Pinterest Fundașul lui Manchester United, Chris Smalling, este împins de un fan care invadează terenul de la Arsenal duminică.Fotografie: James Williamson – AMA/Getty Images

De ce se întâmplă asta acum? Și cum o oprim? La cel mai elementar nivel, există în mod clar un grad de mimesis la locul de muncă, care este un alt mod de a spune idioți impresionabili care se copiază unul pe altul. Un număr foarte mic de oameni au alergat pe teren pentru că și-au dat seama că pot.

Un punct minor aici, dar poate merită remarcat utilizarea pe scară largă a drogurilor recreative la fotbal. Există anumite zone din anumite terenuri în care toaletele de la jumătatea timpului au un aer de desfrânare de petrecere cu pulbere Freddie Mercury, doar fără sentimentul de farmec.Aruncă câteva mii de tineri impresionabili împreună, crește nivelul de furie ambientală; și da, este posibil ca oamenii să înceapă să depășească limitele, să treacă prin al patrulea perete, pierzându-și simțul dimensiunii.

Răspunsul evident este o mai bună gestionare a detaliilor. Moftul alergării trebuie abordat cu toleranță zero și cu un băț mare. Aruncă cartea în ei. Aruncă o altă carte. Ridică prima carte și aruncă-o din nou. O pedeapsă de 14 săptămâni de închisoare, așa cum a fost dată luni fanului de la Birmingham, este un început bun.

Comisarii își merită simpatia: este o slujbă ingrată, prost plătită și slab pregătită. Vederea unor bărbați și femei inapți, vizibil confuzi, în jachete de mare vizibilitate, care încearcă să facă față spectatorilor tulburați este un semn foarte clar al resurselor utilizate greșit.Stewarding ca securitate de prim răspuns este ceva diferit de simplul control al mulțimii. Emery cere calm la Arsenal și „respect” după ce fanii împinge Smalling Citiți mai mult

Protecția mai agresivă, intervenționistă a terenului poate fi asigurată numai de persoanele cu antrenamentul potrivit. Se pare clar acum acest lucru nu se face. Fotbalul din primele două divizii are bani pentru a acționa, pentru a-și consolida resursele de securitate și pentru a fi ținut la un standard mai înalt dacă oamenii ajung pe teren.

Atât de mult pentru controlul mulțimilor. Ca întotdeauna, întrebarea mai bună este: de ce are nevoie mulțimea de atât de mult control? Și cine se ocupă de remedierea acestuia?

Cluburile de fotbal vor fi pedepsite pentru infracțiunile comise în incinta lor.Dar există un element de disonanță cognitivă în afirmația repetată că „fotbalul” însuși, propulsia unei sfere de piele umflate într-un dreptunghi plasat, este responsabil pentru felul în care oamenii se comportă, pentru felul în care sunt oamenii. Ghid rapid Cronologie: un sezon de rușine pentru suporteri. Afișați ascunde

Un angajat al Villa a fost lovit de o varză aruncată în fața managerului de atunci Steve Bruce de fanii echipei sale în timpul unui egal 3-3.

Un fan al lui Tottenham i-a aruncat o piele de banană lui Patrick Aubemayang de la Arsenal după golul atacantului în derby-ul din nordul Londrei de la Emirates.Fanul a fost amendat și a primit un ordin de interzicere de patru ani de către magistrați.

Un fan al lui Chelsea a fost intervievat de poliție cu prudență după ce ar fi aruncat abuzuri rasiste la Raheem’s Sterling din City.

O sticlă de sticlă a fost aruncată din suportul Hibernian, în timp ce extremul celtic Scott Sinclair se pregătea să bată un corner în timpul unui meci de cupă.

Jack O’Connell din partea vizitatoare i-au fost aruncate o monedă și o sticlă de plastic în timp ce se pregătea să arunce o aruncare de la margine.

James Tavernier de la Rangers a fost confruntat cu un bărbat care a ieșit din aceeași tribună în care sticla a fost aruncată împotriva lui Celtic. Directorul executiv al lui Hibs, Leeann Dempster, a refuzat să excludă închiderea unor părți din Easter Road.

Capitanul de la Aston Villa, Jack Grealish, a fost agresat de un fan la începutul derby-ului de la Birmingham.Suporterul a fost arestat și Grealish a continuat să marcheze câștigătorul în victoria cu 1-0 a lui Villa.

Chris Smalling de la Manchester United a fost abordat și împins de un bărbat la scurt timp după ce Arsenal a marcat al doilea într-o victorie cu 2-0. Individul a fost arestat, iar Arsenal a declarat că i-ar fi interzis să participe la orice meci acasă sau în deplasare care implică clubul. Fotografie: Stuart Wallace/Rex CaracteristiciA fost util? Vă mulțumim pentru feedback.

Nu există o entitate separată numită fotbal. Este pur și simplu o altă parte a populației amestecate și curgătoare, singurul loc în care oamenii se adună și se exprimă la o asemenea scară. Dacă acolo sunt oameni furiosi, violenți și dezordonați, poate că acest lucru se datorează faptului că oamenii sunt furioși, violenți și dezordonați.

În mod similar, dacă al doilea derby al orașului este o afacere toxică, sălbatică, merită să puneți asta în context.Comenzile de interzicere a fotbalului sunt în scădere de la an la an. Arestările din fotbal au rămas aproape aceleași. În același timp, Birmingham însăși a avut de suferit în ultimii ani. Acesta este un loc în care 37% dintre copii trăiesc în sărăcie, unde crimele violente au crescut, unde țesătura socială este întinsă. Portarul de la Liverpool, Shamal George, rănit într-un presupus atac motivat rasial. Citiți mai mult

Există probleme profunde . Cât de surprinși suntem, cu adevărat, că s-ar putea să înceapă să se întâmple lucruri rele? Sau că ar trebui să se întâmple la fotbal, unde vălul dintre ordine și dezordine este smuls, unde emoțiile sunt amplificate de proximitate și unde celebritățile locale ieftine fac semn pentru un act de violență care acaparat titlurile?

Iată un altul? lucru interesant care se aplică și dincolo de „fotbal”.Să recunoaștem, ceea ce am văzut pe teren în acest weekend a fost o reprezentare corectă a fotbalului Twitter făcut carne.

De aici securitatea va fi înăsprită și pedepsele vor fi aplicate. Dincolo de asta fotbalul va rămâne o oglindă, o versiune distilată a forțelor și fricilor de dincolo. Cluburile și autoritățile de fotbal trebuie să-și întărească stăpânirea asupra acestui lucru. Dar să-i învinovățim ca fiind o cauză principală are aproximativ la fel de logic ca să dai vina pe strada locală pentru ziua de vineri seara liberă pentru toți la ora închiderii.

Adam5811

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *