Jürgen Klopp din Liverpool: încă nu l-ai văzut pe cei mai buni dintre noi

„Nu cred că am fost văzuți încă la maxim”, a spus Klopp înainte de vizita de sâmbătă a lui Arsenal. „Am avut momente foarte bune, dar, în general, nu am fost la fel de spectaculoși ca și în sezonul trecut. Nu acceptăm la fel de des, dar oamenii întreabă ce s-a întâmplat cu fotbalul care circulă liber. Este ca un copil care primește un cadou frumos de Crăciun și apoi întreabă unde este celălalt. Nu poți avea întotdeauna totul; uneori este mai bine să fii recunoscător pentru ceea ce ai.

„Oamenii vor dori întotdeauna mai mult, dar a trebuit să ne dezvoltăm din sezonul trecut, să ne lăsăm puțin deoparte și să începem din nou. A trebuit să înscriem multe goluri în sezonul trecut, pentru că am primit atât de multe, dar am lucrat la apărarea noastră de atunci și sunt mulțumit de rezultat.

„Mi-a plăcut mult modul în care am jucat împotriva PSG și Napoli, de exemplu.Confruntați cu oponenți puternici, am mers în continuare după ei. Nu poți juca așa împotriva tuturor – când am venit să jucăm Manchester City, trebuia să fim atenți să nu dăm nimic în caz că ne-ar lovi pe tejghea – dar uneori vine o echipă, precum Chelsea, și știi că ambele părți vor merge pentru asta. E genial, îmi plac jocurile de genul acesta. ”

Pep Guardiola tocmai a sugerat că Liverpool va începe să simtă mai multă presiune acum, când sunt în față, dar Klopp consideră că este încă prea devreme în sezon pentru jocurile minții și mesele ligii. “Trebuie să spun că 51 de puncte la jumătatea etapei sunt mai bune decât ne așteptam, dar nimeni nu sărbătorește încă”, a spus managerul Liverpool. „Jucătorii sunt suficient de maturi pentru a ști asta.Momentul pentru a fi entuziasmat de un avans de șase puncte este când mai sunt doar patru sau cinci jocuri de jucat.

„Nu m-am simțit diferit când am venit din ultimul joc și cineva a spus mie rezultatul City, și cu siguranță nu am făcut-o când am auzit scorul lui Tottenham. Este important să luați în considerare cine face parte din grupul de echipe din jurul vostru.Suntem într-o poziție bună, dar este o prostie să vorbim despre punctele câștigate și pierdute atunci când urmează Arsenal urmat de City. ”

Atenția lui Klopp este de înțeles, deși în fiecare din ultimele trei sezoane a văzut eventualii campioni ies devreme și construiesc un avantaj inatacabil. “Acest lucru este adevărat, dar acei campioni nu au avut niciodată City la spate sau o echipă a lui Tottenham devenind tot mai puternică în fiecare an”, a spus el. „Când am venit în Anglia, Harry Kane avea 21 sau 22 de ani, Dele Alli era doar un copil din liga inferioară.A fost o situație complet diferită de cea actuală. ”

Chiar dacă City a pierdut trei din ultimele patru meciuri din ligă și Tottenham mai trebuie să vină la Anfield Klopp refuză să recunoască că titlul este al lui Liverpool pierde – un clișeu de fotbal pe care îl întâmpină cu o ușoară grimasă – insistând, în schimb, că cel mai bun mod de a-și menține recordul neînvins este să se concentreze în continuare la următorul meci.

„Nu suntem vânătorii care s-au transformat în vânat. Suntem doar o echipă de fotbal care încearcă să joace cel mai bun sezon din viața noastră ”, a spus el. „Deși acesta a fost planul și sezonul trecut. Am adus câțiva jucători fantastici și am creat o atmosferă aici, în care credem în propria noastră capacitate. Ne putem descurca în situații dificile.Învățăm și mergem din nou.

„Știm dacă vom juca doar un joc de 80% împotriva lui Arsenal vom pierde, așa că trebuie să încercăm să fim pregătiți pentru un meci dur. De asemenea, trebuie să ne menținem concentrarea, pentru că Unai Emery nu va veni aici, analizând totalul punctelor. El va face tot posibilul pentru a câștiga un joc de fotbal.

„Îi cunosc foarte bine pe unii dintre jucătorii săi, în special pe Pierre-Emerick Aubameyang. Este un jucător remarcabil și un marcator adecvat, care poate face multe daune. Are o combinație destul de rară de viteză și abilități de finisare și, pe deasupra, se pricepe la direcție. Totul se adaugă la un pachet destul de frumos. ”

Dar perspectiva întâlnirii cu un fost jucător de la Borussia Dortmund nu îl animă pe Klopp la fel de mult ca revenirea anticipată a lui Oxlade-Chamberlain.Managerul de la Liverpool a fost tulburat când mijlocașul a deteriorat ligamentele genunchiului în semifinala Ligii Campionilor din sezonul trecut și, deși este pregătit să rămână fără el pentru tot acest sezon, i se spune acum că jucătorul ar putea fi gata în februarie sau martie.

„Aceasta ar fi cea mai bună, cea mai bună veste”, a spus Klopp. „A început înapoi și de la primul pas a făcut-o părea complet normală. Imediat arăta ca un bou și a fost foarte frumos. Apoi a trebuit să așteptăm reacția – și nu a existat nicio reacție, ceea ce este și mai plăcut.

„Nu vreau să previn secția medicală, dar acum sperăm că se va întoarce la asta sezon. De fapt, se pare că ar putea juca mâine, deși, desigur, nu vom face asta. Există un drum lung de parcurs, dar arată bine.Este un impuls pentru întregul dressing, deoarece Boi este o parte atât de importantă a acestui lucru și este minunat să-l ai în jur cu un zâmbet pe față. pentru prima dată în 8 luni

Adam5811

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *