Chris O’Hare trebuie să se plece în fața lui Jakob Ingebrigtsen în European Indoors

După ce Chris O’Hare a obținut performanța carierei sale pentru a câștiga un Campionat European în sală de 3.000 m medalie de argint, a fost întrebat despre norvegianul de 18 ani care se îndreptase spre victorie înaintea lui. Răspunsul său a fost succint. „Jakob Ingebrigtsen este un animal.”

Dacă ar putea să-l vândă ceva.Steve Cram a ajuns să afirme că Ingebrigtsen ar putea fi un sportiv „o dată în viață” și ar trebui să adauge duminică titlul de 1500 m în cabinetul său de trofee în plină expansiune.

O’Hare este un celtic masiv fan și performanța sa la Emirates Arena, care se află la doar câteva sute de metri de Celtic Park, a făcut ca mulțimea să se ridice – mai ales când l-a depășit pe fratele mai mare al lui Jakob, Henrik, pe ultima curbă pentru a pretinde un argint. Katarina Johnson-Thompson și Laura Muir a lovit aurul în seara deschiderii Citește mai mult

Ei s-au înveselit și ei pentru o medalie de bronz pentru Asha Philip la 60 m feminin, dar a fost dezamăgit în ultimul eveniment al nopții, deoarece Richard Kilty nu a reușit să sfideze o întrerupere pregătire în timp ce a terminat al patrulea la 60 m masculin.

Cu toate acestea, aceasta a fost o noapte care i-a aparținut lui Jakob Ingebrigtsen și așa a fost ușurința victoriei sale, cu aproximativ 15 metri într-un timp de 7min 56,15sec, că a putut să dea cu mâna la mulțime și să arunce o privire îndelungată în spatele lui pentru a-și vedea fratele d O’Hare se aruncă cu disperare în linie.

Nu că tânărul a văzut așa. „Nu a fost ușor, au existat multe coate”, a spus Jakob, care este cel mai tânăr atlet care a parcurs mila de patru minute, o faptă pe care a realizat-o când avea 16 ani. „A fost o competiție foarte bună cu sportivi buni și mă bucur că sunt pe podium.Am trecut de 16 minute înainte de culcare, dar este o zi uimitoare. ”

O’Hare a fost la fel de încântat și entuziasmat, spunând:„ Sunt fericit că am despărțit Ingebrigtsens și că mă întorc pe podium medalie.Au trecut patru ani de când am fost pe podium și a fost un infern, așa că nu aș schimba – m-a făcut persoana care sunt și sperăm că acesta este un alt pas înainte. ”

Un alt britanic, Andrew Butchart, a fost mult mai puțin fericit cu performanța sa, după ce a terminat pe locul 10 în 8: 03.11. „Am alergat ca un cur”, a spus el, „o pula totală”.

Un alt norvegian, Karsten Warholm, a produs o altă performanță uluitoare la 400 m masculin, putându-se departe de teren pentru a câștiga în 45.05 – un timp care a egalat recordul european de interior.

Marea Britanie a avut mari speranțe în ultimele două evenimente ale serii – bărbații și femeile de 60 de metri – dar au ajuns cu un bronz solitar de la Philip.Atletul polonez Ewa Swoboda, care are tatuaje de arme și trandafiri de-a lungul brațelor, a ieșit din blocuri pentru a câștiga în 7.09sec, cu Dafne Schippers a doua în 7.14.Între timp, Philip și-a scos compatriotul Kristal Awuah la bronz cu o miime de secundă. „Toată lumea vrea să câștige aur, dar eu sunt fericit să câștig o medalie”, a spus Philip ulterior. modest 6,66 în spatele slovacului Jan Volko, care a fugit cu 6,60 pentru a câștiga aurul.

Pregătirile lui Kilty au fost neconvenționale, ca să spunem cel puțin, în timp ce s-a luptat înapoi de la o operațiune de tendon de Ahile și inițial nu a fost selectat de UK Athletics. „Având în vedere că am terminat mult mai mult decât majoritatea echipei, mă simt justificat”, a spus el. „Orice lucru mai mic decât un aur ar fi fost un eșec astăzi.Vreau doar să câștig. ”

La 800 m masculin, căpitanul britanic Guy Learmonth a fost descalificat în semifinale după eliminarea lui Mark English, în timp ce Chris Baker a terminat pe locul patru în finala masculină de sărituri în înălțime câștigată de italian Gianmarco Tamberi, după ce nu a reușit să elimine 2.26m. Facebook Twitter Pinterest Britanica Laura Muir (centru) a pozat cu medaliile sale în timpul ceremoniei de prezentare a medaliilor pentru finala de 3000 m feminină de vineri. Fotografie: Andy Buchanan / AFP / Getty Images

Marea Britanie se află în prezent pe locul al doilea în clasamentul medaliilor, în spatele Poloniei cu cinci medalii, dar este probabil ca cel puțin să dubleze acest număr în ultima zi de duminică.

Laura Muir conduce acuzația în timp ce merge pentru a doua medalie de aur a campionatelor de la 1500 m.Scoțianul în vârstă de 25 de ani, care a venit la victorie la 3.000 m vineri, este cu siguranță foarte încrezător în succes.

„Vinerea seară a fost probabil cea mai relaxată pe care am fost vreodată la un campionat, ” ea a spus. „Sunt atât de încrezător în capacitatea mea acum. Am avut întotdeauna abilități, dar nu am avut întotdeauna încrederea să o folosesc și să execut. Știu ce pot face. Știu ce pot face alții. Cunosc domeniile și tactica mea. Pot merge cu asta. Este o chestiune de a avea întregul pachet pregătit. ”

Alți concurenți includ sălbaticul cu prăjină Holly Bradshaw și gardianul de 60 m Andy Pozzi care au reușit amândoi să se califice sâmbătă dimineață, în timp ce Tim Duckworth conduce heptatlonul masculin după prima zi. .La 800 m masculin și feminin, atât Jamie Webb, cât și Shelayna Oskan-Clarke au șanse, iar echipa de ștafetă feminină 4×400 m ar trebui să se apropie.

Adam5811

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *