Morata se înscrie la primul ei Zarra

Nimeni nu se îndoiește că actualul Atlético are o problemă cu obiectivul după ce a semnat doar 20 în primele 18 zile de la LaLiga. Nimeni nu se îndoiește că această problemă ar fi și mai mare dacă nu ar fi pentru succesul pe care îl are Álvaro Morata. Din tridentul așteptat cu care s-au împușcat iluziile fanilor din pretemporană (cu acel 7-3 istoric din New Jersey până la Real Madrid inclus) doar 9 reușesc să tragă mașina care înscrie, acumulează șapte goluri, în timp ce Joao Félix adaugă două goluri, iar accidentatul Costa abia a rămas într-unul. Desigur, vorbim doar despre turneul de regularitate.

În acest context complicat, jucătorul de la Madrid a intrat pentru prima dată într-o luptă care nu i-a fost cunoscută până în acest sezon, cea a trofeului pentru cel mai bun regizor spaniol din LaLiga. .Cu Messi și Benzema evidențiați în vârful Pichichi, lupta pentru a lua tronul pe care Iago Aspas l-a susținut în ultimele sezoane îl are pe Álvaro ca un oaspete de lux, care vede liderii acestei clasificări a Zarra la doar un singur gol distanță.

Liderii, la plural, deoarece până la cinci jucători naționali poartă opt ținte.Loren, Gerard, Lucas Pérez, Ángel și Roger (toți aceștia joacă în echipe departe de lupta din vârful mesei așa cum o face Atlético) sunt numele jucătorilor cu care Morata luptă pentru prima dată în cariera sa.

O luptă la care abia a fost în măsură să participe în sezonul 16-17. Acest curs, cel din singura sa ligă spaniolă câștigată, a fost penalizat pentru rolul său de înlocuitor pentru Karim Benzema (și prezența, desigur, omniprezent CristianoRonaldo) care l-a împiedicat să ia un trofeu care i-a căzut din nou lui Iago Aspas, care a terminat cursul cu 19 goluri.Morata avea doar patru ani, dar rolul său de starter incontestabil în actualul Atlético, împreună cu buna lui fază care se confruntă cu obiectivul rival, înseamnă că în sfârșit poate lupta pentru trofeu pentru prima dată în cariera sa.

Unitatea de notare a obiectivelor

Importanța lui Morata în echipa ofensivă a lui Cholo este verificată în special cu procentul de goluri aduse de Madrid. Șapte din 20 au semnătura sa, adică 39% din ținte poartă numărul 9 în urmă în sezonul în care vârful a alunecat pentru prima dată în război pentru trofeul Zarra cu care va face un alt pas în cariera sa

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *