Cele mai curioase povești din FA Cup și Coupe of France: din Africa … la Robbie Williams!

Sosirea noului an 2020 a fost însoțită de disputa unui nou tur de cupă în Anglia și Franța. Cea de-a treia-a doua etapă a FA Cup și a Coupe de France – numită a treia rundă în sistemul englezesc – au noutatea că cele 20 de echipe care alcătuiesc Premier League și Ligue 1 concurează în actuala perioadă 2019-20. Turneele se înrăutățesc odată cu apariția marilor trans-atlantice, că în aceste prime runde și având în vedere particularitățile ambelor turnee, unii vor trebui să lupte în linii neașteptate. Analizăm câteva dintre caracteristicile pe care litigiul acestor runde ni le va lăsa în Franța și Anglia.

Minamino ar putea fi eliberat

Este cel mai atractiv joc dintre toate ei joacă în ambele turnee.Everton-Liverpool (duminică, 17:01, DAZN) se va confrunta cu cele două echipe din orașul Mersey într-un singur meci pentru un loc în turul de 32.Cei de la Klopp se confruntă cu posibilitatea de a ieși dintr-un turneu pentru a doua oară în acest sezon, după ce victoria (5-0) a suferit împotriva Aston Villa în Cupa Ligii în meciul pe care au trebuit să îl joace cu tineretul din cauza disputei din Cupa Mondială a Clubului.

Klopp va înscrie câteva nume din rândul al doilea pentru a odihni titlurile obișnuite, iar marea atracție va fi să vedem dacă Minamino, semnarea de iarnă a Roșilor va debuta cu noua sa echipă împotriva lui Everton condusă de Ancelotti.

‘Musical Derby’ în Emirate

Manchester City de la Guardiola intră, de asemenea, pe scena copera engleză și va face acest lucru debutând în Etihad împotriva Port Vale ( Astăzi, 18.31h). “Totul se poate întâmpla în FA Cup”, a avertizat Guardiola în precedenta.Rivalul său, Port Vale, ocupat pe locul 10 în Liga a II-a (Divizia a patra), are un fan ilustru: Robbie Williams.

Cântăreața engleză este obișnuită în tribunele din Vale Park și chiar a venit să doneze în apropiere. 300.000 de euro pentru ca clubul să depășească problemele financiare în urmă cu câteva sezoane. „Vă rog Guardiola, scoateți-vă echipa de tineret”, a spus cântăreața, câștigătoare a 2 Grammy, 5 EMA-uri și deținătoare a 3 înregistrări legate de muzica Guinness.

Din partea cetățenilor, frații Gallagher, care au format Oazul până la separarea lor, sunt cetățeni rivali. Va exista rivalitate muzicală în tribune?

Ca o curiozitate, rețineți că Robbie Williams a marcat un gol pentru Manchester City purtând elasticul Port Vale.A fost un penalty, în meciul de adio amical al legendei Martin Foyle din 2001. Pe atunci, City a jucat în locul doi.

Cel mai modest a venit din al cincilea

Pentru partea lor, Hartlepool United și AFC Fylde vor pune nota modestă pe rundă. Ambele echipe activează în Liga Națională, a cincea divizie a fotbalului englez. În timp ce fosta vizită acasă la Third United Oxford United, Fylde a avut una dintre cele 20 de grăsimi și va juca în Bramall Lane împotriva lui Sheffield United, din Premier League.

9.300km pentru Sinama-Pongolle

Originar din Saint Pierre, comuna franceză a insulei Reunion, la estul insulei africane Madagascar, Sinama Pongolle, fost fotbalist al Atlético de Madrid, Liverpool, Recreativo de Huelva , Zaragoza…printre altele și internațional cu Franța, și-a spânzurat cizmele în urmă cu câteva luni și lucrează în prezent ca asistent în rândurile echipei care l-a format: JS Saint-Pierroise.

Echipa Reunion este ultima echipă de peste mări. care a supraviețuit în acest sezon în Cupa Franței și în această rundă de treizeci de secunde este măsurat Niortul, al doilea, la mai mult de 9.300 km distanță de insulă. Va exista o surpriză africană?

A opta iluzie

Pe lângă echipele de peste mări, Cupa Franței prezintă particularitatea că mai mult de 6000 de echipe participă.Printre cei 64 de supraviețuitori se numără una din a opta divizie, cea mai mică încă în criză: SSEP Hombourg-Haut, un grup dintr-un oraș de 6000 de locuitori din Lorena franceză și care trebuie măsurat la Sarreguemines învecinate la AS Prix-lès -Mézières, Divizia a cincea. Nu au renunțat la nicio nucă de cocos din Ligue 1, dar în schimb…au luxul de a putea visa cel puțin clasificarea.

Omul gras a căzut în Linas-Montlhéry

Premiul jackpot pentru treizeci de secunde a fost fără îndoială PSG. Acum cei de la Tuchel se vor întâlni mâine (20:55) la Linas-Montlhéry, din a șasea divizie și aparținând și regiunii lor franceze.Cu toate acestea, și în ciuda posibilității ridicate, meciul va avea loc pe stadionul Robert Bobin, din Bondoufle, un oraș de puțin peste 9000 de locuitori, dar cu un stadion cu o capacitate de 20.000 de spectatori pe care îl va prezenta, în deplină siguranță. , un aspect de prim rang la care fotbaliștii amatori din Linas-Montlhéry vor fi puțin obișnuiți.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *